Ajvarkyckling med blomkålsris

Kyckling blir jag nog aldrig trött på. Det finns så mycket man kan göra med kyckling. Kyckling är något de allra flesta tycker om och det är smidigt att laga större portioner av. Idag gjorde jag kycklingfile med grädde, ajvar och cremefraich och till det åt vi blomkålsris och gröna bönor. Under bilden hittar ni receptet. 
 Ajvarkyckling med Blomkålris och Harricot Verts.
 
Ingredienser:
 
800 gram kycklingfilé
 
400 ml cremefraich
 
3 msk ajvar relish mild

3 dl grädde (40 %)

150 gram soltorkade tomater i olja

1/2 Ekologiskt blomkålshuvud (ca, 150 gram)

Salt, Svartpeppar, Gurkmeja, Curry.

 

Gör så här:

Dela kycklingen på längden så att du får två delar av en kycklingfilé.

Blanda samman creme fraich, ajvar, grädde, soltorkade tomater samt kryddorna i en skål med hjälp av en visp. Smaka av och krydda därefter mer vid behov. (Om man vill ha lite mer sting i rätten kan man hacka ner lite chili eller ha i lite sambal oelek).

Lägg Kycklingen i en ugnsfastform och häll över blandningen. 

Ställ i ugnen på 220 grader i 25-30 min eller tills kycklingen har en innetemp på 75 grader.

 

Under tiden som kycklingen är i ugnen, riv blomkålen med hjälp av ett rivjärn.

Koka upp saltvatten i en kastrull och häll i den rivna blomkålen när vattnet kokar.

Låt blomkålen koka på svag värme mellan 3-5 min. Häll av vattnet i ett durkslag, salta ev. mer.

 

Gott, enkelt, mättande!