Ajvarkyckling med blomkålsris

3 dl grädde (40 %)
150 gram soltorkade tomater i olja
1/2 Ekologiskt blomkålshuvud (ca, 150 gram)
Salt, Svartpeppar, Gurkmeja, Curry.
Gör så här:
Dela kycklingen på längden så att du får två delar av en kycklingfilé.
Blanda samman creme fraich, ajvar, grädde, soltorkade tomater samt kryddorna i en skål med hjälp av en visp. Smaka av och krydda därefter mer vid behov. (Om man vill ha lite mer sting i rätten kan man hacka ner lite chili eller ha i lite sambal oelek).
Lägg Kycklingen i en ugnsfastform och häll över blandningen.
Ställ i ugnen på 220 grader i 25-30 min eller tills kycklingen har en innetemp på 75 grader.
Under tiden som kycklingen är i ugnen, riv blomkålen med hjälp av ett rivjärn.
Koka upp saltvatten i en kastrull och häll i den rivna blomkålen när vattnet kokar.
Låt blomkålen koka på svag värme mellan 3-5 min. Häll av vattnet i ett durkslag, salta ev. mer.
Gott, enkelt, mättande!