Äggfasta

Vad är äggfasta?
Med Äggfasta menas att du endast äter ägg + fett i några dagar. Du fastar alltså från all annan mat under denna tiden.
Du får tillaga äggen hur du vill, koka, steka, eller ostpanera.
 
Varför äggfastar man?
Jag gör det för att kicka igång viktnedgången igen och rensa ur kroppen.
 
Får man i sig all näring genom att äggfasta?
Näringsvärdet i ägg är väldigt högt. Genom att äta ägg får vi i oss nästan alla näringsämnen som man behöver.
Ägg är rikt på protein och alla de livsnödvändiga aminosyror som intas via maten
I Äggulan finns fett och största delen av fettet är enkelomättat (samma typ fett som i olivolja).
Äggulan innehåller även fleromättat fett som de livsnödvändiga fettsyrorna omega-3 och omega-6.
 
Ägg innehåller i stort sett alla mineraler, vitaminer och antioxidanter ( de flesta i gulan).
( B12, selen, riboflavin (B2), A-vitamin, fosfor, E-vitamin, D-vitamin och niacin).
 
Det enda som ägg inte innehåller är C-vitamin. (jag dricker citronvatten för att få i mig c-vitamin)
 
Vad får/bör man äta när man äggfastar?

 

För att få i sig rätt mängd och behöver man äta mellan 6 och 12 ägg/dag.

För varje ägg man äter skall man tillsätta 1 msk fett (smör, majonäs eller ex. kokosfett)

Man kan också välja att äta ost men max 200 gram om dagen.
 
Vi får se vad 3 dagar gör med min kropp.
Jag återkommer då ;)
 
 
1
Helle

Spännande! 😊👍