Tomatkyckling med smak av saffran

Idag hade jag ingen aning om vad jag skulle tillaga för middag till familjen, planen var först lax men det stod på förskolemenyn i morgon . Lax två dagar i rad kände jag inte att William skulle behöva äta, så det fick bli kyckling.
Jag försöker att variera maten så att vi äter nöt, fläsk, fisk, fågel och vegetariskt varje vecka. 
 
Så idag fick det bli kyckling, och tillbehören va det som fanns hemma, och gott blev det!
 
 

Recept:

500 gram kycklingfilé

2 dl vatten (går att byta ut till 2 dl grädde istället, blir mer krämigt då, men jag hade bara 1 dl hemma)

1 dl grädde

3 msk ajvar relish (mild)

1 msk honung

salt och svartpeppar

½ pkt saffran

1 tsk curry

2 msk soya utan gluten

riven ost på toppet samt färsk timian och rosmarin.

 

Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en ugnsform. Blanda samman övriga ingredienser i en skål och häll sedan över det på kycklingen. Toppa med ost och färska kryddor. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 50 min.

 

Bon apetit :)