Taco med hemmagjord Salsa och ostchips.
Efter mitt blogginlägg om tacokryddorna igår va jag ju tvungen att tillaga och äta tacos också :) Kryddan som jag anser är helt klart bäst (spicemaster) smakade som "vanlig" tacokrydda. Det enda jag var tvungen att lägga till för att det skulle vara gott var salt, då den även är fri från salt.
Jag har även bytt ut mitt vanliga bordssalt mot maldons havssalt (även det fritt från tillsatser) Inte sjutton visste jag att salt också är proppat med tillsatser och skit.
Tacosen igår bestod av köttfärs, sallad, hemmagjord salsa och ostchips. NOM!
Nedan finns receptet på både ostchipsen och salsan!

OSTCHIPS (4 st)
Sätt ugnen på 225 grader.
Hyvla ca 4 st ostbitar och lägg på varandra på ett bakplåtspapper och gör detta så det ligger 4 högar ost på pappret.
Grädda i ugnen tills osten fått färg. Ta ut och låt kalna. Servera ex. till tacos eller soppa.
CHILISALSA
150 gram tomatpure
ett glas soltorkade tomater i olja
2 feta vitlök
Några droppar citronsaft
salt, spiskummin, chiliflakes efter smak.
Lägg alla ingredienser i en hög plastskål, även oljan från tomaterna.
mixa allt med en stavmixer till en smet och tillsätt sedan kryddorna efter smak & styrka.