Pulledpork & Hemmagjord BBQ-sås


Recept: Pulled Pork i lergryta
 

1,5 kg fläskkarré

 

BBQ-SÅS

3 dl vatten

2 msk dijon

1 msk worschestersås

1 dl steviaketcup

1 msk sweetchilisås

1 Ekologisk köttbuljong

2 msk glutenfri soya (kikkoman använder jag)

1 Rödlök

1 dl rödvin

1 krm cayennepeppar

1 msk ingefära

Salt

Peppar

Färsk Rosmarin (kan uteslutas)

Blanda alla ingredienser i en skål först och häll sedan över såsen på köttet.

 

Sätt in i ugnen på 145 grader i ca 6 timmar.

 

Servera med Coleslaw och sallad.

 
 
Recept Coleslaw:

1/2 vitkålshuvudet (litet) eller ca 7 dl.

1 st morot

1 Rödlök

2,5 dl creme fraich (34 %)

½ dl majonäs

2 vitlök

4 msk vispgrädde

1 msk senap (dijon)

salt peppar

 

Riv vitkålen med en osthyvel, riv moroten med ett rivjärn. Blanda sedan alla ingredienser i en skål.

Krydda efter önskad smak av salt och peppar. Låt stå i kylskåpet en stund innan servering.