Ugnsstekt kotlett med vitlök och timjan

 
 
 
 
Tid: 1,5 timmar.
 
Ingredienser:
1,5 kg benfri kotlett i bit
 
1 gul lök

6 st vitlök

en knipe timian

1 msk dijon

1 msk soya (glutenfri)

salt, peppar,

700 gram harricots vert

1/2 citron

dragon

 

Börja med att sätt ugnen på 225 grader.

Ta sedan fram en ugnsform och börja därefter att skära små snitt i kotletten, lagom stora så att en halv vitlök får plats i "fickan".

Lägg därefter i de halverade vitlöken i hålen och salta och peppra hela kotletten. Smörj kotletten med dijonsenap och lägg sedan över löken, soyan och timjan. Grilla mitt i ugnen i en ugnsform i ca 20 min. Sänk därefter värmen till 175 grader och låt kotletten stå inne i ca 40 min tills kotletten har en mittentemp. på 65 grader. Ta ut kotletten och låt den vila i ca 5 min.

Servera med smörstekta Harricots Verts med dragon och saften från en halv citron och gärna lite majonäs.