Dag 1 utmaning

Måndag den 23 februari 2015
 
Dag 1/70
 
Igår var första dagen på utmaningen 10 veckor med fit med fett tillsammans med 26 andra kvinnor.
Vad är detta för grupp? Jo vi är en grupp kvinnor som ska äta strikt LCHF (äta under 20 kolhydrater) under en 10 veckors period.
Vi delar med oss av recept och tips till varandra och den som efter dessa veckor har gått ner mest kommer vinna en symbolsumma på 2600 kr. För mig kommer pengarna att ses som en bonus men det viktigaste är att jag går ner i vikt och att jag kommer lära mig en massa (på så vis kommer vi alla bli vinnare).
 
Så hur gick första dagen?
Första dagen upplevde jag gick bra och jag har redan lärt mig en hel del. Dels tack vare våran "coach" Linda Karlsson men också från de andra deltagarna som är med samt facebook gruppen: Lchf-gruppen.
 
Gårdagen var också lite av ett arbete eftersom jag ville veta exakt hur mycket jag åt och vad allt innehöll. 
Jag vägde därför allt jag åt och räknade därefter ut näringsinnehållet med hjälp av lifesum. Jag måste ändå erkänna att jag blev lite besviken eftersom jag försökte hålla nere på kolhydraterna men hamnade ändå på 18 kolhydrater.
Visst! jag skall ligga mellan 0-20 kolhydrater på en dag så jag höll "måttet" men ändå. Det är inte så lätt som man tror och jag som ibland trott att jag varit strikt har absolut inte varit det :)
Jag undrar dock vad de som beslutat sig för att 0:a kolhydraterna. vad äter de? Ägg bara? det ska jag ta reda på längre fram i alla fall och kanske t.o.m prova på :) Men det kom också till min kännedom att Lifesum inte alltid räknar rätt så jag försöker intala mig själv att jag kanske låg lite lägre ;)
 
Idag, tisdag vaknar jag i alla fall upp och mår bra i både kropp och knopp.
Nedan presenterar jag vad jag åt första dagen och receptet på maten lägger jag ut senare för den som vill ha ;)
 
 
 
 
MENY 

Dag 1:
 
Frukost:
2 koppar kaffe varav en fettkaffe (kaffe+1msk cocosolja)
 
Mellanmål:
1 ägg med 1 msk majonäs, en kopp kaffe
 
Lunch:
Kyckling med oliver, sallad, avokado och bacon.
 
Mellanmål:
Oliver (ca 10)
 
Middag:
Ugnsstekt benfrikotlett med örter och vitlök, serverades med dragonsmörstekta harricots vert och citron.